Over Korau

Korau is het label, waaronder ik als creatief ontwerpster van papier-en plantenvezels kaarten, prenten, kadolabels, kommen en “eigenwijze sieraden” maak en producten decoreer met papier . Eigenwijs en op eigen wijze.

Kortom, Korau is eigenwijs met papier!

Nadat ik een aantal malen een kado had gemaakt door een voorwerp te versieren met papier en handgeschreven teksten, besloot ik hiermee in 2014 mijn eigen bedrijfje te beginnen.

De zoektocht naar een naam duurde enige tijd.

Ik probeerde veel combinaties met mijn naam en papier, maar kwam er niet uit.

Totdat mijn lief zei, begin bij iets dat je geraakt heeft.

Dat wist ik wel! De boomvaren op Nieuw Zeeland, toen we daar op vakantie waren! Tot ver na de rondreis door dit prachtige land was ik daarvan onder de indruk.

Enige verdieping hierin leverde korau op, één van de Maori-benamingen voor de boomvaren. De klik was er meteen en zo ontstond Korau.

Vanaf de start in maart 2014 van Diezijner, kleurrijk miniwarenhuis vol prachtige ontwerpen op het gebied van dames- en kindermode, woon- en modeaccessoires, (retro-) speelgoed, papierwaar en hebbedingen in Groningen, is Korau hierbij betrokken. Producten van Korau zijn hier dan ook te koop.

Bij Kruid & Ambacht (Haren), een bijzondere winkel waarbij het accent ligt op duurzaam, ambacht, kunst, hergebruik, creativiteit, inspiratie en medemenselijkheid vind je kettingen, kaarten, pakketjes handgeschept papier en papieren schalen van Korau.

De Wijde Wereld (Groningen), voor boeken, kaarten en cadeaus, verkoopt kaarten van Korau.

Korau heeft ook een eigen Etsyshop: Korau.

Ineke Donker